JCI Nordic Inspiration Conference 2015

Kokemuksia paikalla olleilta Oulun kamarilaisilta:

Riikka Pohjanen: "Nordic Inspiration Konferenssi ylitti kaikki odotukseni. Etenkin puhujien taso oli todella kova ja paikan päällä nähtiin mm. Nordic Business Forumissa esiintyneitä tähtiä. Konferenssin ehdottomat huipentumat olivat Soulaima Gourani, joka puhui rohkeasti uskaltamisesta menestyä, naisnäkökulmasta menestykseen sekä menestymisestä maahanmuuttajana. Puhe inspiroi todella ja loi uskoa tulevaan näin yhä syvenevän lamankin keskellä. Toinen huippu oli Dan Pantaleon, joka Jenkkityyliin oli rakentanut puheensa ammattimaisesti ja noudatti suunnitelmaa pilkulleen. Hänen puheensa keskittyi kaaosjohtamiseen ja sai tosielämän esimerkkinsä mm. 9/11-tapahtumista, joissa myös Dan oli ollut mukana.

Upean seminaarin kruunasi Nordic in Wonderland-päätösjuhla, jossa viimeistään kaikki 615 osallistujaa 18 maasta oli tutustuttavissa.

Hieno reissu ja tällä kokemuksella voin suositella kansainvälisiä tapahtumia lämpimästi muillekin kamarilaisille!"

---

Manu Sipiläinen: "Nordic Inspiration konferenssi lämpimänä elokuun viikonloppuna Tallinnassa tarjosi runsaasti unohtumattomia elämyksiä. Monasti on tullut kaupungissa vierailtua, mutta nyt sitä tuli tarkasteltua aivan uusin silmin. Joka asiasta huomasi, että Virossa kannustetaan yrittäjyyteen ja asioihin suhtaudutaan leppoisan rennolla otteella. Järjestelyt toimivat erinomaisesti. Päällimmäisenä mieleen jäivät erinomaiset luennoitsijat sekä tietenkin iltajuhlat. Jokaiselle varmasti löytyi erittäin kattavasta tarjonnasta mieluista ohjelmaa.

Tulojuhlassa oli tarjolla paikallisia herkkuja ja coctaileja. Perjantai-illan allasbileissä tulikin sitten kylvettyä oikein urakalla. Viikonlopun kruunasi lauantai-illan päätösjuhlat keskustassa sijaitsevassa parkkihallissa. Paljon on tullut erilaisissa bileissä oltua, mutta nämä olivat tunnelmaltaan poikkeukselliset hienot. Jatkojen jatkoille en enää kyennyt, mutta kuuleman mukaan ne olivat "legendaariset".

Viikonloppu Tallinnassa ylitti kaikki odotukseni. Seuraavilla reissuilla nähdään!"

---

Kari Mattila: "Menomatka meni maalla, merellä ja ilmassa. Tallinna on yllättävän lähellä, lähdin kotoa neljältä ja kymmeneltä olin jo tervetulojuhlissa. Tässä konferenssissa ei nälkä eikä jano päässyt yllättämään. Ohjelma oli todella hyvä ja tiivis. Opiksi JC-reissuja suunnitteleville, jos osallistuu ohjelmaan, ei ennätä muualle. Mikäli haluaa tutustua paikallisiin nähtävyyksiin, on sille varattava aikaa ennen tai jälkeen konferenssin. Itse suosittelisin aikaa ennen, sillä konferenssin jälkeen voi väsyttää.

Ensimmäisenä päivänä kuulimme BMW:n Max Kalbfellin kertomana tulevaisuuden liikkumisesta. Autoilun sijasta puhutaan liikkumisesta, johon toki sähköautot kuuluvat. Auton voi myös ”tilata” paikalle esim. parkkipaikan reunasta puhumalla rannekelloon kuten aikoinaan Ritari Ässässä. Seuraavaksi oli vuorossa Ilja Laurs ja aiheena elämä ja raha 2025. Virtuaaliraha on tullut jäädäkseen ja käteisen käyttö vähenee edelleen. Seuraavaksi otan itse käyttöön kännykällä maksamisen, etten tipahda kehityksen kyydistä.

Kahvitauon jälkeen meno koveni entisestään, kun vuorossa oli toimitusjohtajien paneelikeskustelu 10 merkittävimmästä teknologisesta läpimurrosta vuonna 2015. Oli tietysti hiukan järkyttävää kuulla, että joka kolmas salissa olija sairastuu jossain vaiheessa syöpään. Onneksi JCI tyyliin joku huomautti, että 2 kolmesta ei siis sairasta syöpää koskaan. Päivän kovin puheenvuoro oli pormestari Dan Pantaleon puheenvuoro kriisitilanteessa toimimisesta. Meistä jokainen kohtaa elämänsä aikana viisi kriisiä, joissa täytyy pystyä toimimaan. Toimintakykymme perustuu kolmeen osaan, fyysiseen kuntoon, elämänkokemukseemme ja moraaliin. Päivän lopuksi saimme kuulla vielä leikkimielisestä johtamisesta. Ryhmäyttäminen leikin keinoin saa organisaatiossa tuloksia aikaan.

Illalla oli Tampereen Nuorkauppakamarin järjestämä Finlandia-night, jossa ruuan ja ohjelman jälkeen siirryttiin kylpylän allas- ja saunaosastolle allasbileisiin. Menee sarjaan unohtumattomia kokemuksia!

Toinen päivä alkoi heti hirmu tulituksella Soulaima Gourani, Marokossa syntynyt, Tanskassa kasvanut nainen, joka nyt toimii presidenttien ja paavin neuvonantaja, oli täyttä timanttia. Soulaima Gourani kertoi mm. rekrytoinnista, missä tapaamme palkata itsemme kaltaisia ihmisiä. Fuck you all – tili oli myös käytössä. Meidän tulee olla nälkäisiä, siten saamme tuloksia aikaan.

Päivän aikana kuulimme myös aiheesta Trade not aid, kuinka käymällä kauppaa parannamme oloja kehitysmaissa paremmin kuin jakamalla suoraa avustusrahaa, josta meille näytettyjen tilastojen mukaan suurin osa ”katoaa”. Esim. Suomi on ilmoittanut antaneensa avustusta yli 1 M€ ja vastaanottava maa taas ilmoittaa saaneensa 0.

Illalla menimme Wonderland-juhliin, jossa jokainen oli saanut pukeutua haluamallaan tavalla. Taikatemppujen, tanssiesitysten ja muun show ohella saimme nauttia ruuasta ja juomasta sekä mahdollisuudesta pyörähtää tanssilattialla. Minkälaiset ovat bileet, jossa on tarjolla mm. hampurilaisia ja hattaraa – no ihan satumaiset. Suosittelen kansainvälisiä JCI tapahtumia jäsenillemme, ne antavat mahdollisuuden kansainvälistymiseen, verkostojen luomiseen ja itsensä kehittämiseen hauskanpitoa unohtamatta."

Comments are closed.