M-Files ja Office 365 ohjeet

Jäsenintra M-Files

M-Files on reaaliaikainen jäsentietojen ylläpito- ja raportointityöväline, johon jokaisella nuorkauppakamarilaisella on omat tunnukset. Jäsenintrasta löydät mm. kaikkien nuorkauppakamarilaisten yhteystiedot (koejäsenten, jäsenten, kunniajäsenten ja senaattorien tiedot), omat tietosi sekä paljon dokumentteja erityisesti kamarin johtamiseen ja markkinointiin liittyen.

Muistathan päivittää ja pitää yleisten tietojen lisäksi M-Filesissä ajan tasalla kokousosallistumisesi, virkasi, suorittamasi koulutukset, palkintosi ja muut kamariuraan liittyvät asiat. On tärkeää, että jäsenet huolehtivat tietojensa ajantasaisuudesta, sillä erilaisiin JCI:n virkoihin haettaessa nämä tiedot määrittelevät jäsenen meriitit ja osaamisen.

Voit ladata M-Files -sovelluksen kätevästi mobiililaitteeseen ilmaiseksi sovelluskaupasta.

Vaihtoehtoisesti pääset jäsenmatrikkeliin osoitteessa: https://snkk.cloudvault.m-files.com.

 

Kirjautuminen M-Filesiin mobiilissa:

 1. Lataa ilmainen M-Files -sovellus mobiililaitteeseen Play Kaupasta tai App Storesta.
 2. Avaa sovellus ja syötä palvelin-kohtaan ”snkk”.
 3. Syötä käyttäjätunnuksesi ja salasanasi.
 4. Kirjautuminen on tarpeellinen vain ensimmäisellä käyttökerralla mobiilissa.

 

Kirjautuminen selaimen kautta:

 1. Avaa kirjautumissivu https://snkk.cloudvault.m-files.com.
 2. Sinulle on lähetetty sähköpostiin käyttäjätunnukset ja salasana, lähettäjänä noreply(at)jci.fi.
 3. Jos olet unohtanut salasanasi tai haluat vaihtaa sen, se onnistuu osoitteessa: https://snkk.cloudvault.m-files.com/resetpassword.aspx.

 

Toiminnon “Selaa” alta pääset sujuvasti tarkastelemaan erilaisia tietoja ja dokumentteja. Myös käyttämällä hakutoimintoa, tavoitat näppärästi kaikki Nuorkauppakamarilaiset ympäri Suomea. Jos kaipaat lisää ohjeita M-Filesin käyttöön, löydät niitä järjestelmästä polusta Selaa > 13. M-Files ohjeet ja videot.

 
 
 
 

Microsoft Office 365 -tunnukset

Suomen Nuorkauppakamarit on aloittanut merkittävän sisäisen viestinnän uudistuksen luomalla jokaiselle SNKK:n jäsenelle sähköpostiosoiteen muotoa etunimi.sukunimi(at)jci.fi. Osoite toimii tunnuksena Office 365 -palveluihin.

Aluksi Suomen Nuorkauppakamarit ottavat käyttöönsä sähköpostin ja Teams -sovelluksen. Näin ollen kamarin jäsenenä pääset käsiksi koko Suomen kattavaan JCI-verkostoon helposti ja tämä verkosto kulkee kätevästi mukanasi mobiilissa!

Tunnukset tulevat olemaan tärkeitä jäsenistön viestinnän kannalta, joten aktivoithan saamasi tunnukset mahdollisimman pian niiden saavuttua. Voit ladata Office -sovelluksia kätevästi mobiililaitteeseen ilmaiseksi sovelluskaupasta.

 

Tunnuksien aktivointi

Saat sähköpostia osoitteesta tietohallinto(at)jci.fi, jossa on tarkemmat ohjeet tunnuksien käyttöönotosta, mutta tässä muutama ohje tunnuksien aktivoimiseen.

Toimi seuraavasti:

 1. Lue tietohallinto(at)jci.fi lähettämä viesti läpi.
 2. Kirjaudu ensi kerran ja anna viestissä oleva salasana sekä lisätiedot.
 3. Asenna sähköposti ja Teams käyttöösi mobiiliin tai tietokoneellesi.

 

Teams ja sen tiimit

Tässä vielä muutama ohje koskien Oulun Nuorkauppakamaria. ONKK:lle on jo luotu Teamsin puolelle oma tiimi, nimellä Oulun Nuorkauppakamari, jonne kamarin jäsenet ja koejäsenet lisätään sihteerin toimesta. Lisäksi tiimin alta löytyy eri kanavia, joissa voi keskustella kuhunkin aiheeseen liittyvistä asioista. Myös projektien viestintä hoituu kätevästi Teamsin puolelle.

 

Tunnuksia ei näy eikä kuulu?

Jos huomaat, että et ole saanut tunnuksiasi sähköpostiisi, toimi näin:

 • Tarkista sähköpostisi roskapostikansio. Onko viesti mahdollisesti ohjautunut sinne?
 • Jos viestiä ei näy, tarkista seuraavaksi M-Filesista sähköpostiosoitteesi. Onko osoite oikein, oletko päivittänyt käytössä olevan osoitteesi?
 • Jos edellä mainitut asiat ovat kunnossa, ole yhteydessä kamarin sihteeriin, niin selvitetään tilanne.

 

Ongelmatilanteissa voit olla yhteydessä ONKK:n sihteeriin, secy(at)jcoulu.org